Dansk agro-knowhow deles med udenlandske studerende

Studerende fra udlandet sugede viden om danske fødevareproduktion og bæredygtig håndtering af næringsstoffer i landbruget til sig.

29.06.2018 | Janne Hansen

Et hold internationale studerende sugede viden om dansk landbrug til sig på et kursus koordineret af forskere fra AGRO. Foto: Berit Andersen, Innovest

Japan, Kina, Laos, Tyskland, Portugal og Danmark var alle repræsenteret blandt de 29 universitetsstuderende inden for landbrugsfagene, der besøgte Foulum og andre jyske jordbrugsfaglige steder i juni 2018. Det er anden gang, at Aarhus Universitet og Hokkaido Universitet i deres Joint Summer University slår dørene op for sådan et arrangement. 

Baggrunden for det internationale kursus ”Integrated Nutrient Management” er den højtspecialiserede viden om fødevareproduktion og naturbeskyttelse, vi har i Danmark.  

I løbet af det ugelange ophold vekslede de studerende mellem teori og praksis. En af de studerendes udflugter gik til AU Foulum.   

- Formålet er at give de studerende indblik i den måde, som danske landmænd, myndigheder og forskningsinstitutioner samarbejder om reduktion af kvælstoffer i landbrugsproduktionen, siger en af kursuslederne videnskabelig assistent Morten Graversgaard, SYSTEM. De øvrige kursusledere er professor og sektionsleder Tommy Dalgaard, SYSTEM, og professor og sektionsleder Jørgen E. Olesen, KLIMA.  

Foruden Aarhus og Hokkaido universiteter er de øvrige samarbejdspartnere Landboforeningen Vestjysk, Innovest og Ringkøbing-Skjern Kommune. Sommeruniversitetet er foreløbig aftalt til at foregå i fem år. Dette er andet år.

Formanden for Videnudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lennart Qvist, viste med glæde den vestjyske fødevareproduktion frem.  

- Fødevareproduktion er en del af vores DNA her i området. Vi har generationers nedarvet knowhow og fornemmelse for driften koblet med et udsyn der gør, at vi hele tiden inkorporerer den nyeste viden i produktionen. Det vil vi gerne videndele med hele verden om, siger Lennart Qvist.  

Læs også artiklen Hele verden vil lære om landbrug i Ringkøbing-Skjern.

Uddannelse
111377 / i31