Uddannelsen Agrobiologi vokser fortsat

I år er der en flot stigning i antal optagne på bacheloruddannelsen Agrobiologi.

05.09.2018 | Janne Hansen

Foto: Lars Kruse

Antallet af studerende, der optages på bacheloruddannelsen Agrobiologi, er steget støt siden uddannelsens begyndelse for 10 år siden – og i år er ingen undtagelse. Således er der i 2018 optaget 51 studerende på bacheloruddannelsen i Agrobiologi. Det er en stigning på 65 procent i forhold til sidste år, hvor der blev optaget 31 studerende. 

På kandidatuddannelsen i Agrobiologi er der i 2018 optaget 33 studerende sammenlignet med 34 sidste år og på kandidatuddannelsen Agro-Environmental Management er der i år optaget 11 studerende sammenlignet med 10 sidste år. 

- Vi er meget stolte af den pæne stigning i antallet af bachelorstuderende på Agrobiologi, siger formanden for AGRO’s uddannelsesudvalg Bernd Wollenweber, CROP, og fortsætter:  

- Vi har haft en målrettet rekrutteringsstrategi med beskrivelse af forskellige målgrupper, udarbejdelse af en video, søgemaskineoptimering, en Facebook-kampagne, gennemskrivning af centrale tekster på web (f.eks. på Undervisningsministeriets Uddannelsesguiden på ug.dk) og deltagelse i U-days, studiepraktik mv. 

I januar 2019 flytter bacheloruddannelsen Agrobiologi ind i lokaler i Universitetsparken som en del af Campus 2.0-planen. Agrobiologi kommer således til at ligge i nærheden af beslægtede uddannelser i ST. 

- Det bliver godt at få samlet vores bachelorstuderende et sted, og at de kommer til at være i nærheden af vores kandidatstuderende. Det vil alt andet lige give et løft til det faglige og sociale, give et bedre studiemiljø med mere sammenhold, give underviserne bedre mulighed for at være til stede og sandsynligvis føre til mindre frafald, siger Bernd Wollenweber.     

Fremover vil der som udgangspunkt til kvote 2-ansøgere til alle uddannelserne i ST være et krav om en gennemsnitskarakter på minimum 7,0 og minimum 7,0 i matematik.  

- Det kan måske bevirke, at vi ikke får så mange ansøgere, men til gengæld vil de være bedre kvalificeret, hvilket nok vil give færre frafald, siger Bernd Wollenweber.

Uddannelse
111377 / i31