Kommunikation

Kommunikation i AGRO står for en tværgående faglig kommunikation med pressen, interessenter og jordbrug- og fødevaresektoren. Kommunikationrådgiveren står til rådighed som forskernes faglige sparringspartner. Det gælder i særdeleshed i forhold til at håndtere kommunikationsmæssige problemstillinger eller til at få kommunikeret resultater, nye projekter mv. ud til omverdenen. 

AGROs kommunikation skal være af høj kvalitet på både dansk og engelsk. 

AUs forskere har en særlig forpligtelse til at formidle viden, være tilgængelig for pressen og deltage i den offentlige debat. Det kan kommunikation hjælpe med. 

AGRO Kommunikation samarbejder tæt med DCAs kommunikationsafdeling

Støtte til løsning af kommunikationsopgaver

  • Rådgivning, støtte og udarbejdelse af journalistiske produkter i forbindelse med formidling af forskningsresultater, bevillinger etc.
  • Sparing omkring sociale medier og valg af formidlingskanaler
  • Rådgivning om kommunikationsvalg i både danske og internationale forskningsprojekter
  • Bidrag til udarbejdelse af kommunikationsplaner
  • Støtte til krisekommunikation
  • Tilbud om træningskurser med fokus på blandt andet håndtering af presse og brug af sociale medier
  • Bistand til synliggørelse og afvikling af forskningsrelaterede arrangementer, heriblandt udarbejdelse af pressemateriale, promovering på diverse kanaler herunder sociale medier etc.

Hvad gør du når, journalisten ringer?

Når vi formidler til offentligheden gennem pressen, bliver forskere oftere og oftere bedt om vurderinger, forudsigelser eller holdninger til politiske beslutninger eller samfundstendenser. Ikke mindst i tilfælde, hvor journalisten ringer for at bede om en hurtig ekspertudtalelse, er det derfor vigtigt, at man som forsker har en tryg og professionel omgang med medierne.

Læs de gode råd fra TECH, om hvordan man skal forholde sig, når journalisten ringer. 

Kontakt